Opskrifter
Brombærcrumble med æble og mandler
26. november 2024
Nem dessert med bagte frugter og knas
Let bitre mandler, marcipan og søde, bagte frugter smager himmelsk sammen, og du kan nemt og hurtigt kombinere det hele i en lækker brombærcrumble med æble.
Crumblen kan serveres med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Tip: Du kan altid tilpasse opskriften efter årstidens frugter og bær, fx er jordbær og rabarber en klassisk kombination. ønsker du en lidt sundere udgave af crumblen, kan du iblande lidt havregryn.


Du skal bruge
250 g brombær (frosne eller friske)
2 æbler
100 g hvedemel
50 g rørsukker
100 g smør
100 g marcipan
50 g mandler
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200⁰C, inden du går i gang med din crumble.
Hak mandlerne groft og smuldr marcipanen.
Skær smørret i tern og smuldr det ned i hvedemelet i en skål.
Tilsæt rørsukker, mandler og marcipan, og bland det hele godt sammen.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
Fordel først æblebådene i en tærteform og derefter dine brombær.
Smuldr afslutningsvist din crumble ovenpå.
Bag brombærcrumblen i ovnen i ca. 30 min., til æblerne er møre og crumblen gylden.