Halloween græskarkage med krydderier og syrlig flødeoste-creme
26. november 2024
Halloween græskarkage med krydderier og syrlig flødeoste-creme
Denne artikel er skrevet af Jon Edlund, der nok er bedst kendt fra sin deltagelse i "Den Store Bagedyst". Det er ingen hemmelighed, at Jon er meget passioneret omkring mad og kager, og i denne artikel giver han sit bud på, hvordan du kan få mere ud af græskar fra haven. Du kan tjekke Jons madopskrifter ud her.
Det skal du bruge til græskarkagen
400 g bagt, uskrællet græskar
250 g smør, stuetempereret
120 g brun farinsukker
150 g alm. sukker
4 store æg
240 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. nellike
2 tsk. bagepulver
Revet citronskal fra 1 hel økologisk citron
En stor håndfuld grofthakkede nødder og/eller rosiner (valgfri)
Flødeoste-creme
120 g smør (stuetempereret)
200 g flødeost
120 g flormelis
Skal og saft af 1 hel økologisk citron
Evt. 1 tsk. vaniljeessens
Topping
Evt. hakkede nødder, revet citronskal og lidt halloween-slik!
Populære produkter netop nu

Sådan gør du
Vask og skær dit græskar i nogle tynde skiver, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter på 200 grader varmluft på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan sagtens beholde skrællen på.
Når de ser bagte ud og virker helt møre, skal de afkøles en smule og blendes til en mos. Brug stavblender eller en gaffel.
Pisk smør, sukker og brun farinsukker sammen i en skål i et par minutter, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det i massen, til det lige akkurat er blandet i, før du tilsætter det næste. Tilsæt græskarmosen og vend det rundt.
Bland alle de tørre ingredienser og sigt det ned i dejen. Tilsæt revet citronskal og vend det hele rundt og tilsæt evt rosiner og hakkede nødder (valgfrit).
Hæld kagedejen i en smurt bageform, som er drysset med lidt mel på indersiden. Du kan bage den i hvilken som helst form – på ca. 20-24 cm i diameter. Bare husk på: Jo højere kagen er, jo længere bagetid skal den have.
Bag den i en forvarmet på på 170 grader varmluft i ca 45-55 minutter til en kniv kommer rent ud. Tjek undervejs. Den skal gerne virke svampet, og give let efter, når du trykker på den. Lad kagen afkøle helt, før du vender den ud af formen.
Lav din flødeoste creme imens.
Bland smør, flødeost og flormelis sammen i en skål og pisk det sammen i 1-2 minutter. Tilsæt citronsaft- og skal og smag til. Farv det evt. med en orange farve, hvis du vil. Hæld på en sprøjtepose, og læg på køl til det skal bruges til at pynte ovenpå kagen.
Du kan vælge at pynte enten med sprøjteteknik, men kagen bliver også flot hvis du bare lavet nogle klatter flødeoste creme hist og her og fordeler det med en spatel. Det er helt op til dig selv
Top kagen med lidt hakkede nødder, lidt revet citronskal og/eller dit yndlings halloween slik!

