Brunkager er en julefavorit
Ingen jul uden brunkager! Denne opskrift på brunkagedej er både velegnet som småkager og flotte, spiselige julestjerner til at dekorere f.eks. julebordet med. Ja egentlig kan du stikke denne dej ud i alskens former, de behøver slet ikke være runde, som de plejer.
Antal
Ca. 50 stk. småkager
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
6 - 8 minutter
Ingredienser til brunkagedej
- 250 g smør
- 125 g brunt farinsukker
- 250 g mørk sirup
- Ca. 500 g hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. potaske
Sådan laver du brunkagedej
- Kom smør, brunt farinsukker og sirup i en gryde og lad det smelte langsomt sammen ved middel varme.
- Tag gryden af varmen, og bland alle krydderierne direkte i gryden til der ikke er flere klumper i massen.
- Rør melet i gryden, til du har en blank og klumpfri dej.
- Lad dejen køle helt ned (gerne i køleskabet i ca. en time).
- Når dejen er kølet ned, trilles den til tykke ruller, som småkagerne kan skæres fra. Alternativt kan dejen rulles tyndt ud og udstikkes til småkager. Fx en flot julestjerne, som kan pynte flot på julebordet!
- Læg herefter småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag i 6 - 8 min ved 200 grader i almindelig ovn.
Tip!
Dejen er velegnet til at komme i fryseren indtil den skal bruges.
Læs også: Svensk luciabrød med safran