Opskrifter
Marcipankugler med hyldeblomst og kandiseret viol
26. november 2024
Billederne i artiklen er taget af Ditte Kaas, der deler skønne og inspirerende billeder af sine madoplevelser fra hele verden på konditte.

Konfektkugler med hyldeblomstmarcipan og hvid chokolade
Disse marcipankugler med hyldeblomst og hvid chokolade er nemme at lave, og så smager de himmelsk godt. Opskriften er lige noget for dig, som ikke vil bruge lang tid på den hjemmelavede konfekt.
De små, fine konfektkugler tager ikke lang tid at rulle, og dyppet i hvid chokolade og toppet med kandiseret viol og blåbærstøv ligner de en million blandt julegodterne.


Du skal bruge (12 – 14 stk.)
200 g marcipan
2 spsk. hyldeblomstsirup
220 g hvid chokolade
Mill&Mortar blåbærstøv
Evt. tørrede kornblomster
Sådan gør du
ælt marcipanen sammen med hyldeblomstsiruppen til en jævn masse.
Rul marcipanmassen til kugler.
Sæt kuglerne på køl, imens du forbereder chokoladen.
Hak og smelt chokoladen over vandbad.
Dyp kuglerne i chokoladen, og sæt dem på et fad eller bagepapir.
Drys kandiseret viol, blåbærstøv og evt. tørrede kornblomster på, inden chokoladen størkner.